Servicii

Psihoterapie

Lucrez atât în format individual, de cuplu, cât și de familie. Abordarea pe care o am provine în principal din psihoterapia de scurtă durată, psihoterapie experiențială, psihoterapie sistemică și metoda de eliberare Sedona.

Workshop-uri de constelații familiale și organizaționale

Facilitez workshop-uri de constelații sistemice de familie și organizaționale din 2008, în București și în alte orașe din țară.

Formare în constelații familiale și organizaționale

Împreuna cu Jutta Ten Herkel organizez programe de formare în constelații de familie pentru un nivel de începători(fundamente ale constelațiilor de familie) și pentru un nivel avansat.

Consultanță sistemică

Consultanța sistemică este un tip de consultanță care privește organizația ca un întreg și încearcă să conștientizeze staff-ul organizației despre problemele și soluțiile organizației.

Formare în constelații familiale și organizaționale

Jutta ten Herkel este unul dintre principalii colaboratori de la inceputul carierei internationale a lui Bert Hellinger. Vreme de aproape 15 ani a avut un contact foarte apropiat cu Bert Hellinger pentru a-i traduce in limba engleza unele din primele sale carti. Amintim dintre acestea- lucrarea tradusa si in limba romana „Un val, un ocean”.

Jutta ten Herkel este de formare terapeut gestalt si are multiple alte formari in psihodinamica, constelatii de familiale si alte metode. Are o experienta de psihoterapeut si facilitator de constelatii familiale de peste 30 de ani. Este fondatorul revistei de constelatii sistemice din lume si unul dintre fondatorii Centrului de constelatii sistemice din Londra. Faciliteaza traininguri de formare in Romania de zece ani.

Ion Bucur, facilitator de constelatii sistemice, psihoterapeut si presedinte al Asociatiei Romane de Terapii Sistemice – ARTeS impreuna cu participantii vor construi o viziune despre o relatie mai fluida si mai plina de iubire.

Cine se poate forma în constelații familiale și organizaționale?

Orice persoană interesată de dinamica profundă a sistemelor de familie și organizaționale care dorește să aplice în propriul domeniu de activitate.

Formarea este de fapt o cunoaștere aprofundată utilă oricărei persoane în viața personală și profesională, dar este destinată în primul rând psihologilor, psihoterapeuților, consilierilor psihologi, sociologilor și a celor ce activează în domeniul edicațional și de dezvoltare personală. 

Există mai multe niveluri de formare în dinamici sistemice?

Cunoașterea dinamicilor sistemice are două niveluri:
1. De bază, cunoștințe și abilități fundamentale de dinamică sistemică.
2. Cunoaștere aprofundată – nivel avansat care abordează subiecte specifice.

Formarea are primordial un aspect practic, experiențial, de auto-cunoaștere și dizolvare a propriilor încurcături sistemice, fenomenologic și mult mai puțin teoretic.

Cât durează o formarea?

Programul de bază , pentru începători durează 2,5 ani, cuprinde 11 module, pentru care există o programă relativ definită.

Programul avansat se desfasoară pe o bază continuă și se poate accesa după formarea de bază în funcție de interesul pentru tema modulului.

Unde se desfășoară formarea?

Formarea în constelații familiale și sistemice se desfasoară în București.

Cât costă formarea?

Fiecare modul durează 20 de ore, în weekenduri, la un interval de 2-3 luni. 

Modalitatea de plată: pe fiecare modul în parte.

Prețul formării este comunicat celor înscriși. 

Cum pot să mă înscriu pentru a face o formare?

Sunând la numărul de telefon: +40 722 461 182

Testimoniale

Andreea

Toate constelațiile pe care le-am lucrat sub ghidarea lui Ion m-au adus, fiecare, rând pe rând, un pic mai aproape de ziua de astăzi și m-au ancorat din ce în ce mai mult în prezent.
Căci asta era o dificultate majoră cu care m-am confruntat de-a lungul vieții, să fug de realitate și să îmi creez o altă realitate, de fapt, o poveste, așa cum îmi doream eu să fie sau așa cum credeam eu că merit să se întâmple.

E o anumită constelație pe care am lucrat-o sub îndrumarea lui Ion pe care o numesc constelație-ancoră, pentru că în momentele mele de dificultate emoțională, când mă duc atât de mult în durere încât mă confund cu durerea și pare că nu mai pot să ies la suprafață, îmi apare în imagine aceasta constelație, ca o soluție salvatoare care îmi spune: „Adună-ți toate părțile!” Și atunci, ceva parcă mă trezește din neputința pe care o simt în acel moment – eu sunt cea care mă trezesc, îmi dau seama de asta – mă ridic, și încep să-mi adun conștient, verbal, cele 4 părți în care m-am spart de-a lungul copilăriei și adolescenței mele. După includerea primei părți, ochii mi se fac mai mari și încep să devin mai conștientă de mine, după includerea celei de-a doua părți, încep să inspir-expir conștient și să mă simt mai solidă, mai întreagă, după includerea celei de-a treia părți simt deja liniște și sunt mai bine, iar apoi o includ și pe ultima parte, pe cea de-a patra, ca să închei procesul întregirii mele.

Simt foarte multă recunoștință și apreciere față de faptul să îl fi cunoscut pe Ion, și mă simt foarte norocoasă să fi avut șansa de a avea acces la această metodă atât de reală de psihoterapie. Pentru mine, constelațiile lucrate cu Ion sunt ca niște ore petrecute la câmp, lucrând pământul. Cureți pământul de buruieni nesănătoase, de crengi uscate, de vreascuri care nu-și mai au rostul, și plantezi semințe sănătoase din care să răsadă poame gustoase, hrănitoare, și bune pentru suflet, bune pentru viață.

Constelațiile au lucrat pentru mine atât de mult cât am putut eu să permit să lucreze pentru mine, căci așa cum spunea Michelangelo sau cineva din apropierea lui, cineva din generația lui, fiecare își ia din Cer atât cât poate să vadă. (Doamne, ce frumos!)
Cât de deschisă am fost, atât de mult am primit. Și am primit atât de mult!
Mulțumesc din inimă, cu recunoștință.

Luminița R

Dragă Ion,
Îți mulțumesc pentru acest sfârșit de săptămână plin de energie și te rog să mai organizezi workshop-uri de constelații online, măcar o dată la 2 luni. Sunt foarte încântată că atelierele online funcționează identic cu atelierele față în față, iar energiile nu au bariere.
Îți multumesc profund.

Magda P.

„Îndrumarea lui Ion Bucur în constelații este blândă dar fermă în același timp. L-am simțit de fiecare dată extrem de empatic, conducându-mă spre întâlnirea cu cu cele mai profunde aspecte ale mele, cu Sinele meu.
Simt multă recunoștință pentru ceea ce am dobândit sub îndrumarea lui Ion.”

Laura B

„Fix în urmă cu o săptămână…. eram la constelații🙏😇. În timp ce stau și mă gândesc la ce weekend minunat am avut, simt cum mă inundă un sentiment de bucurie și recunoștință🙏❤️. Încă o dată viața ne-a arătat că atunci când este vorba despre conexiune autentică între oameni, nu există bariere de timp și spațiu🥰. Mulțumim Ion pentru că ne oferi această oportunitate de a ne reconecta cu noi și cu ceilalți într-o manieră menită să vindece și să readucă iubirea și pacea în noi🙏❤️.
P. S. Sper din suflet ca până la sfârșitul anului acesta., să-ți mai rupi din timpul tău și să mai organizăm un weekend de constelații🙏❤️🤗 Mii de mulțumiri!!!🥰🤗”

Lorena M.

“Pentru mine întâlnirea cu Ion Bucur a adus ceea ce aveam nevoie, dar nu conștientizam. Tactul, experiența sa ca psihoterapeut, dar și empatia sa ca om, m-a ajutat să mă descopăr și să “repar” lucrurile care își puneau amprenta pe mine ca persoană. Lucrez de mai bine de trei ani cu Ion și sunt foarte recunoscătoare ca am această șansă. De atunci îl recomand cu drag celor dispuși să se deschidă spre ei însiși și voi continua să fac asta.”

Contact 

11 + 8 =

Contact WhatsApp:

Terapie: +40756696819
Formare în constelații: +40723734572
Workshopuri: +40723734572

Email

ionbucur.psihoterapie@gmail.com

Adresa

București, Strada Alexandru Moruzi, nr.4A, et.1 apt.3 interfon 03

Intersectia cu Bulevardul Nerva Traian

Orar

Luni - Vineri: 10:00am - 4:00pm