Workshop de constelații familiale – Cluj

DATA: 19-20 noiembrie 2022

DESFĂȘURARE: Cluj

TIP ACTIVITATE: Workshop de constelații

PREȚ: 100 euro (curs bnr)

ÎNSCRIERE: formular

Momentan toate locurile sunt ocupate. Puteți opta să vaă înscrieți pe lista de așteptare.

Constelatii familiale cu Ion Bucur

❤️Despre metodă
Constelația de familie este o metodă terapeutică din cadrul terapiilor sistemice și fenomenologice care explorează dinamicile bazale (neevidente pentru cel implicat) în familii și grupuri umane, pentru a oferi o nouă înțelegere și o viziune proaspătă asupra relațiilor explorate. Sunt două aspecte esentiale in constelatiile de familie: o înțelegere mai profundă a sistemului de familie ca entitate vie și a felului cum funcționează aceasta entitate și, în al doilea rând, metoda fenomenologică de abordare bazată pe fenomenul câmpului mintal al familiei respective. Prima ne permite să înțelegem, a doua ne permite să observăm și să întervenim în armonie cu legile sistemice.

🌞 În constelații în loc să ne concentrăm pe noi ca indivizi separați, privim și cercetăm rețeaua de relații în sistemul mai larg, și modul în care este afectată de orice eveniment semnificativ care a avut impact asupra familiei și membrilor săi, pentru a furniza o imagine mai completă a individului ca parte a unui grup de sisteme din care face parte.

Dinamicile ascunse și neașteptate din sistem sunt scoase la lumină și abordate într-un mod care să permită liniștea în sistem, de obicei prin includerea și acordarea unui loc mai sănătos și mai respectat pentru toți cei implicați. Metoda constelațiilor constă în a ne asigura că membrii sistemului și istoria acestuia au un loc și sunt respectați, onorați.

Punerea in scena a tabloului familial implică o mișcare energetică vizibilă (prin atitudini, cuvinte, sentimente), ușor de interpretat de către facilitator, și care aduce înțelegere profundă, purifica, echilibrează și restabilește ordinea armonioasă a sistemului.

🌌 Constelația este o așezare spațială a unor reprezentanți pentru membrii familiei, observarea disfuncțiilor pe care așezarea și interacțiunea reprezentanților le sugerează și apoi facilitarea unor noi legături, pline de respect și înțelegere. Legătura plină de respect nu înseamnă ignorarea propriei suferințe, ci lucrul conștient pentru creșterea peste aceasta.

O constelație este un proces de căutare a unei soluții, bazându-se pe examinarea conexiunilor între diferite elemente ale sistemului de familie(dacă este vorba despre constelațiile de familie), inclusiv acele persoane sau evenimente cărora nu li s-au acordat importantă și recunoașterea cuvenite. Cu alte cuvinte căutăm ce lipsește din familie, ce este exclus, ce nu este în ordine, ce este inegal. Facem acest lucru încercând să înțelegem limbajul sistemului ca întreg, iar asta necesită un mod foarte diferit de percepție a realității – din modul analitic- bazat pe fapte și detalii către modul sistemic, fenomenologic, bazat pe dorința sistemului de a supraviețui, dincolo de detaliile vieții unora dintre membrii săi.

Acest workshop este recomandat tuturor persoanelor care:

 • vor sa cunoască terapia de grup sistemică
 • lucrează in mediul sănătății (ex: psihologii, medicii si terapeuții de orice fel)
 • fac formare în constelații familiale
 • vor sa își lărgească orizonturile spirituale prin intermediul constelațiilor

🧑‍🎤 Despre facilitator:
Psiholog doctor Ion Bucur, facilitator de constelații sistemice, psihoterapeut și președinte al Asociației Române de Terapii Sistemice – ARTeS împreună cu participanții vor construi o viziune despre o relație mai fluidă și mai plină de iubire.

Înscrierea la workshopul de constelații familiale:

 • se face completând formularul acesta – clic
 • achitând contravaloare workshopului

📱 Informații la telefon: 0723734572 – Carmen

Cum se desfășoară:

 • Workshopul va avea loc între orele sambata: 9 AM si 7 PM (cu o ora de pauza) si duminica: 9 AM si 5 PM si cuprinde si conferinta de vineri de la ora 6:00 – 8:30
 • Facilitator: Ion Bucur.
 • Este necesară înscrierea prealabilă la workshop și achitarea contravalorii acestuia.
 • În cadrul workshopului se vor lucra constelații personale și exerciții terapeutice in grupuri mici.
 • Toti participantii la workshop sunt invitati gratuit la conferinta care va avea loc vineri de la ora 6:00 la 8:30 in care se va face o scurta introducere in metoda constelatiilor si se va aborda o tema specifica.

Ar putea să te intereseze și…

Contact

1 + 13 =

Telefon:

0040 722 461 182

Email

ionbucur2003@yahoo.com

Address

București, Strada Alexandru Moruzi, nr.4A, et.1 apt.3 interfon 03

Intersectia cu Bulevardul Nerva Traian

Orar

Luni - Vineri: 10:00am - 4:00pm