Despre Mine

dr. psiholog Ion Bucur

Formare profesională

Sunt psiholog dr., psihoterapeut și consultant. Organizez workshop-uri de constelații sistemice, familie și organizaționale din 2008, în București și în alte orașe din țară.

Sunt pasionat de rădăcinile constelațiilor sistemice, de felul în care apartenența la un sistem de valori ne poate afecta viața și de modul în care aceste sisteme de valori pot fi integrate și depășite.

Din 2012 am descoperit și alte metode preocupate de vindecarea profundă a ființei umane, de regăsirea de Sine și de saltul pe care numai restabilirea autorității Sinelui îl poate produce în viața noastră. Le sunt recunoscător tuturor profesorilor și maeștrilor mei, în special prof. univ. Iolanda Mitrofan, prof. univ. Mihaela Mărășescu, prof. univ. Irina Holdevici, Bert Hellinger, Jutta Ten Herkel, Frantz Ruppert, Alberto Iturbe Lete, Lester Levenson, Hale Dwoskin, Larry Crane, Kris Dillard, Richard Schwartz, Bogdan Ion, Dorina Mocanu (primul meu contact cu constelațiile de familie), Francoise Burton, Thomas Hubl și mulți alți oameni deosebiți cu care am avut întâlniri semnificative de-a lungul dezvoltării mele profesionale.

Formare profesională

Am beneficiat de formări diverse în domeniul psihoterapiei clasice, în psihoterapie experiențială, analiză reichiană, hipnoza ericksoniană, terapii scurte colaborative, focalizate pe soluții și resurse, programare neuro-lingvistică.

Am parcurs diverse alte stagii de pregătire în gestalt terapie, analiză tranzacţională, inteligenţă emoţională, terapie de familie adleriană, metoda ESPERE, somatoterapie etc.

Toate aceste formări și stagii de pregătire își găsesc cea mai profundă împlinire şi aplicare în practica mea de facilitator de constelaţii familiale şi organizaţionale. Mă număr printre cei câţiva, care, bazându-mă pe valoarea excepţională a metodei constelaţiilor sistemice familiale, promovez înţelegerea corectă şi răspândirea practicării acesteia în România.

Începând cu 2012 am descoperit metoda Sedona (tehnica de eliberare, metoda Power of Quiet), creația studenților lui Lester Levenson care completează și integrează într-un mod minunat abordarea psihoterapeutică de bază, focalizându-se pe un salt radical în viața fiecăruia, universul de dincolo de mintea noastră obișnuită.

Abordarea lui Richard Schwartz, din metoda Internal Family Systems, cristalizează în modul de lucru descoperiri și înțelegeri care au venit natural în experiența și evoluția mea profesională. 

 

Formarea mea/ legatura mea cu metoda constelațiilor familiale și sistemice.

Începând din 2004 am contribuit la organizarea primelor workshopuri formative de constelații familiale din România.

Am beneficiat de contactul și formarea în această metodă cu Dorina Mocanu, dr. Alberto Iturbe Lete, cu Franz Ruppert, Jutta Ten Herkel și în trei ocazii, cu întemeietorul metodei, Bert Hellinger, în traininguri formative organizate de acesta în Germania și Austria.

În prezent continui formarea cu Jutta Ten Herkel, asistent pentru o lungă perioadă al lui Bert Hellinger și traducător al unora dintre lucrările acestuia în limba engleză.

Am contribuit la apariția în limba română a primelor lucrări de constelații sistemice de familie, ale lui Bert Hellinger: “Fericirea care durează” și “Un val, un ocean”, la editura Cartea Daath. Cu ajutorul A.R.T.e.S., al cărui inițiator sunt, și al multor colegi entuziasmați de constelații familiale am contribuit la organizarea singurului workshop în Romania al lui Bert Hellinger.

Sunt pasionat de rădăcinile constelațiilor- filosofia și metoda fenomenologică de cunoaștere, constelațiile organizaționale și politice, predicția și creșterea performanței manageriale, fenomenul de conștiință și conștiență, comunicarea între metoda științifică și metoda fenomenologică de cunoaștere, și consecințele în formularea intervențiilor bazate pe acestea, la nivel de individ, grup, organizație, societate.

PSIHOTERAPIE

Iolanda Mitrofan – Psihoterapia Experientiala a Unificarii
Irina Holdevici – Hipnoterapie
Mihaela Minulescu – Terapie analitica Junghiana
Bogdan Ion – Terapii scurte
Francoise Burton – Somatoterapie si Analiza Reichiana
Jerome Chidarome – Hipnoza Ericksoniana, Lucrul simbolic, NLP
Andre Moreau – Analiza tranzactionala, Gestalt therapy, Psihodrama
Scott Miller FIT- Feedback Informed Treatment
Richard Schwartz- IFS
Frank Anderson- IFS
Cece Sykes -IFS
Dan Fusarea- Eneagrama, Strigatul primal
Georges Colleuil- Referentialul nasterii

CONSTELATII

Bert Hellinger- 2009- 2014
Sophie Hellinger
Jutta Ten Herkel 2009- 2023
Alberto Iturbe Lete 2005- 2009
Dorina Mocanu 2004- 2010
Jan Jacob Stam – organizationale
Bibi Schreuder
Anton de Kroon
Christine Blumenstain
Franz Ruppert- Constelatii ale intentiei
Stephan Haussner- Constelatii ale simptomelor

METODA SEDONA 

Lester Levenson
Hale Dwoskin
Kris Dillard
Donna Fedor

FILOSOFIE SI PSIHOTERAPIE PERSONALA

Ken Wilber – Abordarea integrala AQAL, Evolutionary Dynamics
Don Beck – Dinamica spirala
Claudio Naranjo – Seekers After Truth – Eneagrama
Charles Keck – Seekers after Truth 1- Eneagrama

PROGRAMARE NEURO- LINGVISTICA– Nivel Master

Peter Legendi

Contact 

13 + 5 =

Contact WhatsApp:

Terapie: +40756696819
Formare în constelații: +40723734572
Workshopuri: +40723734572

Email

ionbucur.psihoterapie@gmail.com

Adresa

București, Strada Alexandru Moruzi, nr.4A, et.1 apt.3 interfon 03

Intersectia cu Bulevardul Nerva Traian

Orar

Luni - Vineri: 10:00am - 4:00pm