Fericirea are legatură cu iubirea și cu viața. Ele sunt mereu împreună și își aparțin una alteia. Toată viața vine din iubire, se răspândește cu iubire, și este trecută mai departe cu iubire.
Unde începe fericirea noastră? Unde începe viața noastră?
Începe cu iubirea ca bărbat și femeie dintre părinții noștri. Acesta este începutul vieții, începutul iubirii noastre și al fericirii noastre.
Prima regulă a fericirii este: MAI MULT. De îndată ce mă restricționez, fericirea începe să scadă, devenind din ce în ce mai puțină până când în cele din urmă se sfârșește. Deci, fericirea este atitudinea interioară de MAI MULT. A fi satisfăcut înseamnă: Acum mă opresc. În fericire este întotdeauna ceva ce încă nu există. Asta nu înseamnă că lipsește, ci că întotdeauna este spațiu de extindere. Fericirea este în mâinile noastre când ne reorientăm către mai mult, mai mult, mai mult.
Pentru fericire există mereu timp.
Fericirea nu vine niciodată prea târziu. Unii îsi așteaptă fericirea să vină. Ar putea fi nevoie de foarte mult timp ca ea să vină. Cel mai ușor este să te duci către ea. Astfel o vom atinge cu siguranta. Privim către fericirea noastra și facem primul pas către ea. Primul pas către ea este primul pas către mama noastră.
Fericirea este aproape.
Unii caută fericirea la distanță – altcândva și altundeva. Ei visează fericirea și tot timpul trec cu vederea fericirea imediată, aflată la picioarele lor sau în fața lor. Deci, fericirea este aproape. Mergem către fericire prin simpla privire în ochi a cuiva, asta este ușor. Există oameni care ne privesc. Îi privim în ochi și ne simțim fericiți imediat. Deci, fericirea este aproape.
Fericirea este simplă pentru că este adâncă.
Viața simplă, viața de zi cu zi, este viața fericită. Unii așteaptă să se întâmple un eveniment măreț. Și atunci când acesta apare, ce anume au ei de făcut? Stau la masă și manâncă împreună cu ceilalți. Ei fac același lucru în orice altă zi. Acest lucru este aproape, este lângă noi, la îndemână, acesta este posibil, nu este nevoie să așteptăm pentru asta, pentru mișcările simple care ne conectează cu ceilalți.
Cea mai mare bucurie pe care am văzut în cei nouăzeci și ceva de ani ai mei, este atunci când părinții se uită la copilul lor mic. Nu există nimic mai frumos și nimic mai simplu decât asta. Aceasta este bucuria vieții. În acest exemplu se vede, încă o dată, că fericirea este simplă și adâncă. Unii, pe de alta parte, așteaptă ca un mare eveniment să aibă loc pentru a fi fericiți. Dar viața de fiecare zi conține cea mai mare fericire.
Suntem fericiți când ne aflăm în slujba a ceva.Ce altceva ne face fericiți? Ne simțim fericiți când suntem în serviciu, când ne punem în slujba a ceva. De îndată ce ne punem în slujba și suntem disponibili pentru cineva și oferim ceva, ne simțim fericiți.
Fericirea apare a fi ispititoare și înșelătoare, atrăgătoare și perfidă. Deseori ne aduce ceea ce dorim – nefericirea și ceea ce ne înfricoșează – fericirea. Uneori mai degrabă ne agățăm de nefericire deoarece noi o considerăm ca pe un semn de inocență sau de realizare, sau un vestitor de fericire viitoare. Atunci am putea sa dispretuim fericirea, considerand-o obișnuită, trecătoare sau superficială. Sau am putea să ne temem de fericire ca și cum ar fi relaționată cu vinovăția sau trădarea sau inechitatea, sau ca și cum ar fi un mesager al ghinionului.
A te alinia și a merge cu Spiritul aduce mereu fericire.